Je laat je aandacht voor de klant toch niet verslappen in tijden van Covid-19?

Er zijn geen beurzen, congressen, netwerkbijeenkomsten meer en even een ‘bakkie doen’ met de klant is ook al maanden niet meer spontaan mogelijk. Laten dat nou net die ontmoetingen zijn waarbij je even extra aandacht aan de klant kan geven. De relatie toch net even wat meer kunt opwarmen. Uiteraard zijn we massaal overgegaan op Teams meetings en worden we ‘dood gegooid’ met goed bedoelde webinars. Dit zijn veelal minder spontane ontmoetingen, waarbij je wel in de camera kijkt, maar je niet zeker weet of je de klant eigenlijk wel recht aankijkt. Kortom, virtuele meetings brengen niet datgene wat persoonlijk contact ons wel brengt. Hoeveel schade brengt dit je bedrijf op de langere termijn?

Uit onderzoek blijkt dat 85% van de mensen in het zakenleven gelooft dat face-to-face meetings zeker bijdragen tot betekenisvollere relaties. Dit vooral doordat er een kleinere kans is op misinterpretaties en een grotere mogelijkheid tot het scheppen van een klimaat van vertrouwen en transparantie.

‘Het belangrijkste in communicatie is dat te horen dat niet gezegd is’ – Peter Drucker.

Allereerst bestaat een gesprek uit zoveel meer dan alleen woorden. Gezichtsuitdrukkingen, een handgebaar, lichaamstaal – allemaal waardevolle aanvullingen op het gesproken woord.

Dan is het ook nog eens zo dat klanten het over het algemeen zeer waarderen als je de moeite doet om hen te bezoeken. Het maakt een goede indruk als je speciaal naar hen af reist. En dat beïnvloedt dan weer de klantloyaliteit op een positieve manier.

Daarnaast kan een persoonlijke ontmoeting ook meer de diepte in gaan en leiden tot een informeel contact, waarin zaken aan de orde komen, die dieper inzicht geven in de behoeften van je klant.

‘Een vliegende kraai vangt altijd wat’

Dit is zo’n gezegde dat hier opgaat. De klant is eerder geneigd iets los te laten wat voor jou van waarde kan zijn, als je tijd met hem/haar doorbrengt. Bijvoorbeeld een gerucht over wat er in de klantorganisatie speelt – een reorganisatie of een groot nieuw innovatie project? Ook geeft het je de kans de omgeving van je klant te observeren en signalen op te pikken die je kunt gebruiken in je waardeproposities.

Kortom – COVID-19 daagt ons uit om op een andere manier dieper inzicht te verkrijgen en werkelijke betrokkenheid & verbinding met onze klanten te maken.

De specialisatie van Marinellity is begrip brengen van waar de pijn bij de klant zit. Dit inzicht gaat veel verder dan die nieuwe lead of opportunity van je klant (trouwens, ook die kans is groot, dat we die voor je vinden). Het gaat om het bouwen van een duurzame relatie door de context te begrijpen waarin je klant acteert. Weten  waar de toegevoegde waarde ontstaat, waar je een zorg of ongemak kunt wegnemen, iets extra’s toevoegt dat niet alleen jij, maar ook je concurrent over het hoofd zag.

Graag bied ik je een gratis intake gesprek aan van ongeveer een uur waarin we kunnen onderzoeken waar je behoefte aan hebt. Wij hechten namelijk veel waarde aan het helpen van onze klanten.

Wij kunnen het fysieke contact met je klanten helaas niet terugbrengen. Wel leveren we klantaandacht,  –inzicht en verbinding. De ingrediënten voor jouw winnende waardepropositie!

We willen jou en je organisatie graag slimmer maken, relevanter voor je klanten en betere resultaten creëren. Dit doen we dus door wat je al weet, te verrijken met goed marktinzicht en klantbegrip. Dit vertalen we dan in bijvoorbeeld winnende marketingconcepten, business modellen of een suggestie voor een nieuwe of verbeterde dienst of product. Onze ervaring ligt vooral in de maakindustrie, en ook daarbuiten.

Met vriendelijke groet,

Marièlle Butter-Timmermans

Tel. 06 15175432

Posted on 2020 nov 24.